Nederlandse Filatelisten Vereniging Skandinavië

Hoofdmenu 

 Switch to English

De filatelistische rijkdom van Scandinavië is van oudsher rijk aan vertellers. Ook de postzegels en poststukken vertellen verhalen. Ze vertellen over de mensen in het hoge Noorden, hun cultuur, natuur, communicatie én hun geschiedenis.  

De zegels zijn vaak staaltjes van typisch Scandinavische graveerkunst. Ze brengen de opmerkzame verzamelaar zelfs op het spoor van het ontstaan en de toepassing van eigen pronkstukken.  

De Nederlandse Filatelisten Vereniging Skandinavië (NFVS) maakt deze pracht toegankelijk voor Nederlandstaligen. Denemarken, de Faeröer eilanden, Groenland, Deens West-Indië, IJsland, Finland, Åland, Noorwegen, Zweden, allemaal landen met een exotisch vleugje.  

Lidmaatschap van NFVS

De vereniging NFVS biedt haar leden gezellige en informatieve bijeenkomsten waarbij het onderlinge contact tussen de leden een grote rol speelt. Verzamelaars en gespecialiseerde handelaren benutten de bijeenkomsten voor ruil- en koopmogelijkheden. Een bijeenkomst kent ook altijd een gevarieerde verenigingsveiling. Daarnaast zorgt de vereniging voor het gespecialiseerde kwartaalblad "Het Noorderlicht" en rondzendverkeer. 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten worden gehouden in De Bron, Vogelplein 1, 3815 GV Amersfoort. De Bron is het gebouw van de wijkgemeente Protestantse Gemeente Amersfoort (PGA) en is goed te bereiken en bereizen vanuit het hele land, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. 

Niet-leden zijn van harte welkom om deze bijeenkomsten ook eens te bezoeken. Informeert u dan wel van te voren even de
secretaris of de PR- commissaris. Bij het betreden van de zaal kunt u zich inschrijven als introducé. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt het contact om onderling te ruilen, kopen en verkopen, elkaar bij te praten en om nieuwtjes uit te wisselen, uitgebreid gebezigd. 

Er zijn handelaren aanwezig met een voorraad filatelistisch materiaal van de Scandinavische landen en filatelistische literatuur. 

Ook wordt er een verenigingsveiling gehouden en natuurlijk is er gelegenheid om wat te eten en te drinken. 

"Het Noorderlicht"

De leden van de vereniging ontvangen elk kwartaal het verenigingsorgaan "Het Noorderlicht". Naast mededelingen vanuit het bestuur en boekbesprekingen bevat het zeer lezenswaardige artikelen over allerlei aspecten van de Scandinavische filatelie, veelal geschreven door de leden zelf.  

Rondzendverkeer

De vereniging NFVS biedt haar leden rondzendverkeer waarbij leden boekjes voor de rondzending kunnen aanbieden EN ontvangen om op die wijze hun collectie uit te breiden of uit te dunnen. Niet alleen doorgewinterde specialisten voelen zich bij het rondzendverkeer thuis, maar zeer zeker ook beginnende en thematische verzamelaars.  

Terug naar de startpagina