Literatuur veiling


Onderstaande filatelistische literatuur is onderdeel van de veilingen die op elke bijeenkomst worden gehouden.

Om te voorkomen dat dit grotere en zware materiaal onverrichter zake van en naar de bijeenkomsten wordt genomen, blijft de literatuur in opslag en is dus NIET
 (regulier) in te zien op de bijeenkomsten.
Tenzij u daarom verzoekt!

Wilt u toch een kavel bekijken? Dan kunt u met het reactieformulier hiernaast een verzoek indienen bij de veilingmeester. Hij zorgt er dan voor dat het kavel  op de bijeenkomst in Amstersfoort aanwezig is.

U kunt voor uw verzoek het kavelnummer uit de actuele veilingcatalogus nemen (dat wisselt per veiling) of onderstaand "L-referentienummer".

Neem kavel mee verzoek / Take request

Terug naar de veilingpagina

Back to auction

Terug naar het hoofdmenu

Back to main

Literatuur / Literature

De genoemde prijzen zijn de startprijzen!

Alle boeken en catalogi etc. zijn gebruikte exemplaren tenzij anders vermeld.

Eventuele afwijkingen zijn naar beste weten aangegeven.  
(DK, ABC, xx) = Taal, Auteur + aantal bladzijden van de publicatie.

NB.: De kavels hebben in deze lijst een Lnummer.

In de veilinglijst hebben de kavels een eigen kavelnummer.


L13

DK - AFA Danmarken 2016. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI en Groenland, geheel in kleur. Met alle Post-, Dienst-, Kranten-, Portzegels + de postzegelboekjes en velletjes inclusief de samenhangende paren. Ook de FDC stempels staan per uitgave genoteerd evenals veel typen en varianten omschrijvingen. Zo goed als nieuw.

(Deens, AFA, 632)

 

Inzet  € 5,-

L17

DK/NL en NL/DK KOSMOS mini reiswoordenboek in bijna nieuwstaat. Niet alleen handig op vakantie maar ook voor het begrijpen van catalogus teksten!

(DK/NL, Kosmos, 351)

 

Inzet € Bod

L42

I Øverste højre hjørne (150 jaar Deense postzegels). Een mooi en goed uitgevoerd jubileumboek waarin via een aantal artikelen de geschiedenis van de Deense post wordt verteld. Alles rijk geïllustreerd en elk artikel krijgt een Engelse samenvatting mee. Inclusief het souvenirblok en de zwartdruk. (DK/GB, Post Danmark, 155)

 Inzet  € 14,-

L90

"Skibspost til og fra Danmark i midten af 1800-tallet". Een overzicht van de Scheepspost in genoemd tijdvak. Zéér interessant en met veel informatie over post- en scheepsroutes. Met een Engelstalige samenvatting. Nieuw boek!!  (DK/GB, K. Hansen & O. Mainz, 169)

Inzet : € 9,-

L101
"Le Musée Postal et Télégraphique Danois" -- "1913 - 3 Novembre - 1938". Een privé gebonden boekje over het Deense postmuseum t.g.v. het 25 jarig jubileum. Mooi geïllustreerd met o.a oude kleurenprenten en zwart/wit foto's. Dit boekje werd aan diverse postale instanties aangeboden en was in principe niet op de vrije markt verkrijgbaar. (FR, H. Hjorth - Nielsen)

Inzet € 7,-

L102
Danske Breve. Deel 1 & 2 in absolute nieuwstaat. Een echt onmisbare uitgave, in combinatie met het boek "Danske Forsendelser 1875 - 2015", voor de Denemarken verzamelaar die ook maar iets wil weten over de verzendmogelijkheden en tarieven van bijna elke soort verzending. (DK, J. Godtfredsen & J. Haff, 224 + 176)

Inzet € 23,-

L103
Danske Forsendelser 1875 - 2015. Hét boek, (zeker in combinatie met Danske breve 1 & 2) voor de DK verzamelaar. Alle soorten van verzendmogelijkheden met tarieven, bijzonderheden en uitzonderingen, worden hierin behandeld. De laatste uitgave!! (DK, N.H. Bundgaard, 272)

Inzet € 15,-

L109

Div. 2x Catalogus voor de "World Stamp Show NY 2016 - Rarities Auction" Deel 1 "World wide stamps" en deel 2 "The Erivan Collection". Boordevol met topstukken. Mooi naslagwerk. 1x gebonden, 1x verlijmd, 92 + 104 Blz.


Inzet  € 2,-

L118
NORDIA 2017, 2x Bulletin, catalogus + resultaten lijst

Inzet € 2,-
L119
Hans Christian Andersen's Fairy Tales. Leuk souvenir boekje met de in 2012 uitgegeven Deense zegels + 4x FDC

Inzet € 6,-
L138
Finl - NORMA Speciaal katalogus 2007. Een gedateerde maar nog zéér bruikbare catalogus voor de Finland verzamelaar die meer wil weten dan de grote Zweedse catalogus. (GB/SE/Fin, Norma, 316) In goede staat!

Inzet € 5,-

L142
Die Postgegeschichte der Arktis, Band 1. Leuk boekje met veel info betreffende het verzamelen van poststukken van dit gebied. (Duits, 231, H. E. Vesper).

Inzet € 3,-
L143
Die Postgegeschichte der Antarktis. Leuk boekje met veel info betreffende het verzamelen van poststukken van dit gebied. (Duits, 163, H. E. Vesper).

Inzet € 3,-
L145
IJsl Publicatie betreffende de IJslandse "Antikva" A type stempels. Fotokopie.

Inzet € Bod
L149
Paquebot Cancellations of the world. De titel behoeft geen verdere verklaring. Dit is het boek voor de verzamelaar die scheepspost en Paquebot stempels en brieven verzameld. (GB, R. Hosking, 190). + Veilingcatalogus Cavendisch Angus Parker collection

Inzet € 10,-

L151
ISLAND - Fremde Anlandestempel auf Islandspost. Losbladig in eigenbeheer gemaakt boekje met uitleg over buitenlandse stempels op IJslandse poststukken en zegels. Met vele tientallen kopieën van brieven met dit soort stempels. Geen luxe gelikte uitgave maar wel als enige publicatie op dit gebied een goede leidsband om te weten te komen wat er zoal op dit gebied te verzamelen valt. (Duits, H. Schilling, ± 100).

Inzet € 7,-
L152
Groenland - Postale Forhold 1895-1945 deel 1 & 2. Compleet setje van 2 deeltjes met diverse info waaronder de tarieven voor post vervoerd met enkele of dubbele Kajak. (DK, De Grønlandske Posthistorikere, 56).

Inzet € Bod

L153
Grønland - Censurpost under anden verdenskrig.  Goed boek over het postvervoer in, van en naar Groenland tijdens de 2e Wereldoorlog.  Met zéér veel informatie omtrent censuurstroken, censuurregels, - wetten, routes, tarieven, dienstpost en post van de diverse troepen op het eiland en nog veel en veel meer. Volop geïllustreerd met vele 10-tallen brieven en foto's alsmede overzichtstabellen. Een literatuurlijst sluit het boek af. (DK, K. Hopballe, 192).

Inzet € 14,-

L154
Island postal set i perioden 1939-1945. Goed boek over het postvervoer van en naar IJsland tijdens de 2e Wereldoorlog.  Met zéér veel informatie omtrent censuurregels, - wetten, routes, tarieven, dienstpost en post van de diverse troepen op het eiland en nog veel en veel meer. Volop geïllustreerd met vele 10-tallen brieven en foto's alsmede overzichtstabellen. Een steekwoordenlijst sluit het boek af. (DK, K. Hopballe & Ó. Elíasson, 352).

Inzet € 12.-

L155
Island 1998 (DAKA - GF 20) Simpele IJsland catalogus in handig kleinformaat, met varianten, Pzb's en Julezegels. Geheel in het Engels. (GB, DAKA, 144).

Inzet € 1,50
L160
Fire Rigsbankskilling Plaat 1, 2, 3 & 4. Drie onmisbare boekjes voor de verzamelaar die de positie verschillen van dit zegel wilt leren kennen en/of een, of meerdere platen zou willen reconstrueren. Een zéér leuke en aparte tak van filatelie bedrijven. Daarbij kunnen deze boekjes een grote hulp zijn. Zegels, varianten, afwijkingen worden per plaat en per positie vergroot, fotografisch, afgebeeld met daarbij een korte omschrijving van de karakteristieken van die positie. De boekjes openen met zowel een Deens als een Engelse beschrijving hoe het e.e.a. in zijn werk gaat alsmede technische gegevens die noodzakelijk zijn om de verschillende platen uit elkaar te houden. (DK,H. Schønning & E. Paaskesen, 80 + 80 + 128)

Inzet € 10,-
L161
Service Stamps of Denmark 1871 - 1923. Grandioos boek waarin tot in detail de Deense dienstzegels én de tot postzegel overdrukte dienstzegels uit deze jaren worden besproken. Met veel achtergrond informatie maar ook typen en vele bekende en minder bekende variëteiten worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die de verzamelaar die wat dieper wil gaan alleen maar blij kan maken. Geheel in het Engels en Deens en ook dit boek is in absolute nieuwstaat! (GB, H. Regeling, 186)

Inzet € 20,-

L163
A study of the 5 øre with small corner numerals. Een interessante publicatie waarin de achtergronden van dit zegel worden belicht. Vooral belangrijk voor hen die de onderliggende  matrijs en cliché fouten en vele bekende en minder bekende variëteiten willen verzamelen. Allen worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die ik warm kan aanbevelen. Geheel in het Engels (GB, G. Henny - R. Murray en A. Shore, 33). Tevens nog wat fotokopieën betreffende het 20 Øre zegel.

Inzet € 13,-

L167
Filatelistisk Årbok 2005 in redelijk goede staat, echter zonder Minneark. (NO, NFB, 160).

Inzet BOD
L170
Katalog Stockholmia 1986, gebruikt. Met een aantal interessante artikelen. (SE/GB, Stockholmia, 264). Opbrengst voor het Jubelfonds!!

Inzet BOD
L174
Postal Rates in Iceland 1870 - 1997. Hét boek voor de IJsland verzamelaar die graag de tarieven op zijn brieven en andere poststukken wil verklaren. Losbladig in doos.

Inzet € 9,-
L175
Jusqu'à Handstamps and other route indications. Goed handboek m.b.t. postale bemerkingen voor onderbroken luchtpost routes. Staat goede Scandinavische info in. (GB, Welle, 380).

Inzet € 20,-
L177
One hundred years of Icelandic Stamps. Het beste boek ooit uitgebracht waarin de serieuze verzamelaar van IJslandse postzegels de achtergronden, nut en onzin van de uitgegeven postzegels t/m 1973 terug kan vinden. Tevens een zéér interessant boek om de achtergronden van de IJslandse postale historie te leren kennen. In goud op snee ledergebonden uitgevoerd en met foedraal. Geschreven door de "Godfather of Icelandic Philately". (GB, Jón Aðalsteinn Jónson, 471). Als nieuw!!

Inzet € 20,-
L178
Om at samle Våbentype. Hét boekje voor de verzamelaar die de Deense wapentype zegels gespecialiseerd wilt gaan verzamelen. (DK, O. Pedersen, 56).

Inzet € 5.-
L179
Luchtvaart en Luchtpost Encyclopedie - Deel 1. Met veel informatie o.a. betreffende de Scandinavische luchtpost geschiedenis. Gebruikt maar in goede staat. (NL, J & H Tschroots, 768).

Inzet € 20,-
L180
Håndbok over Norges Frimerker. De originele Noorse uitgave. Met gebruikssporen maar wel inclusief de nieuwdrukken uit 1963. Plus idem met de nieuwdrukken uit 1969 (Facit ± 1000 SEK). (Noors, Norsk Filatelistforbund, 312 + 312).

Inzet € 40,-
L181
Helpostkatalog 1872/1992. De laatste uitgave. Met gebruikssporen. (No, Finn Aune, 95).

Inzet € 6,50
L182
Boekje 125 jaar Oslo Filatelistklubb. Interessant en kleurrijk boekje over de georganiseerde filatelie in Noorwegen. (Nor, Øyvind Refsnes, 94).

Inzet BOD

L184
Basisboek Filatelie - Een aardig boek waarin zelfs de gevorderde verzamelaar nog wel iets uit kan leren. (NL, A. van der Vlier, 227, 1990).

Inzet BOD

L185
AFA Specialkatalog 2008 geheel in kleur. Met DK, FØ, Grl, DWI en Slesvig. Met veel varianten info. Een van de 8 AFA "Specialkatalog" die niet mag ontbreken in de bibliotheek van de serieuze Denemarken verzamelaar.Net gebruikt exemplaar zonder aantekeningen. (DK, AFA,  912, 2008)

Inzet € 25,-
L187
Taktsfortegnelse 1851-1995. Hét boekje voor de verzamelaar van brieven. Hierin vind zij/hij de tarieven voor lokale, binnen- en buitenlandse verzendingen. (DK,Knud Tolbøl, 72, 1994).

Inzet € 5,-
L191
Katalog over Samleværdige Varianter (SAVA). Hét boek voor de verzamelaar van Deense varianten en plaatfouten. Dit deel behandeld de boekdruk periode, 1904 - 1933 en is zéér gezocht!! ( DK, Poul Ekelund, 159, 1980)

Inzet € 20,-
L192
4 Skilling 1854 Håndbog. Het handboek om de varianten en positiekentekenen van deze emissie te leren onderkennen. Dit is nummer 163 van de 100 gedrukte exemplaren. (DK, P. Bloch Poulsen & Børge Lund,254, 1974).

Inzet € 20,-
L198
Groenland - GF 3 = Greenland - Expeditions and Flights Before 1938 including North Pole Expeditions and Trans-Arctic Flights. Hét boekje/catalogus voor de verzamelaar van de vroege postvluchten rond de poolcirkel. Een heel apart en goed boekje wat bijna niet meer te vinden is. Dit is een in fotokopie uitgegeven exemplaar in nieuwstaat. (GB, E. van Wowern, 70).

Inzet € 5,-

L200
Denemarken - Dansk-Engelsk & Engels-Dansk Ordbog. Twee dikke pillen die u zéér behulpzaam kunnen zijn bij het begrijpen en vertalen van Deense teksten naar het Engels en Vice versa. Bijvoorbeeld bij het opzetten van een tentoonstellingsverzameling!! (GB/DK, I. H. Vinterberg, 1045 + 728, 1995 & 1997). In bijna absolute nieuwstaat! KOOPJE!

Inzet € 15,-

L201
Nordatlantic Filateli - Een 11 tal afleveringen (1987/1992) van dit helaas ter ziele gegane tijdschrift waarin veel info over de posthistorie, achtergronden van postzegeluitgiften, stempels etc. etc. van NO, Grl, FØ en IJsl. Een schatkamer aan informatie!! (GB, Hopballe, 352).

Inzet € 5,-

L202
Zweden - 8 boekjes met achtergrond informatie betreffende de in dat jaar uitgebrachte zegels. 1975/1982.

Inzet BOD

L203
Groenland -  Grønland - Censurpost under anden verdenskrig. Meer dan goed boek met betrekking tot de Groenlandse cesuur op post van en naar Groenland tijdens de 2e WO. Boek heeft gebruikssporen. (DK, Hopballe, 192, 1983).

Inzet € 15,-

L204
Groenland. Greenland Postalhistory catalogues Nr. 1 + Nr. 2 (kopie) + Nr. 3. Met info betreffende de Groenlandse Pakke-Porto zegels alsmede de postzegels en stempels, tarieven, routes en postale regels etc. etc. (GB/DK, Hjørne, 196 + 53 + 224, 1982/83). Boeken hebben gebruikssporen.

Inzet € 10,-

L208
Groenland - Grönlands Briefstempel 1938 - 1988. Uitermate interessant boekje uitgegeven door onze Duitse zustervereniging, dat bijzonder diep ingaat op de Groenlandse stempels en alles wat daarmee samenhangt. (Duits, G. Müller, 190, 1989).

Inzet BOD

L211
Faroer - GF 13 Postforbindelsen Færøerne-Danmark i årene 1940-1954. O.a. Rode Kruis brieven en formulieren gebruikt tijdens WO 2. (DK, E. v. Wowern, 28, 1982).

Inzet BOD

L212
Faroer - GF 10 Postage stamps & Postmarks (3x verschillende uitgaven) + GF 14 Faroe Islands Freight Stamps. (GB, E. v. Wowern, 518, 1986/1991).

Inzet BOD

L214
Stamps of Sweden & Finland + idem Denmark, Iceland & Norway. Hét standaard werk voor de verzamelaar van Scandinavische zegels. Deze 2 delen behandelen alles wat als basis kennis van de Scandinavië verzamelaar verwacht mag worden. Niet alleen uitleg over achtergronden etc. maar vooral ook over de verschillende typen, afwijkingen en varianten binnen de vooral oudere emissies van de diverse landen. In mijn ogen een must voor de Scandinavië verzamelaar. (GB, E.H. Wise, 168 + 214, 1975)

Inzet € 45,-

L215
Denemarken - De Førfilatelistiske stempler fra Hafnia = Kopenhagen. Een goed boekwerkje waarin, zoals de titel al zegt, de vroege stempels van KPH behandeld worden. (DK, B. Lundh, 21, 1988)

Inzet € 5,-

L216
Denemarken - AFA Specialkatalog 1981-1982. Met DK, DWI, FØ, Grønl en Slesvig. Een oude uitgave, nog in bijna "pristine" conditie, waaruit nog echt veel te leren valt. Een van de 8 AFA "Specialkatalog" die niet mag ontbreken in de bibliotheek van de serieuze Denemarken verzamelaar. Koopje!! (DK, AFA, 448)

Inzet € 12,50

L217
Denemarken - AFA Specialkatalog 2016. Met DK, DWI, FØ, Grønl en Slesvig t/m 1971 + IJsland tot aan de Republiek periode. De jongste uitgave, geheel in kleur. Een van de 8 AFA "Specialkatalog" die niet mag ontbreken in de bibliotheek van de serieuze Denemarken verzamelaar. Spiksplinter nieuw!! (Winkelprijs = € 95,-) Koopje!! (DK, AFA, 752)

Inzet € 55,-

L218
Denemarken - Bogen om Danske Breve - 1800/1851. Hét boek met betrekking tot de vroege brieven verzenderij in Denemarken. Met reglementen, tarieven en vele kleuren afbeeldingen. In bijna nieuwstaat! (DK, O.S. Jacobsen, 228, 1999)

Inzet € 20,-
L219
Denemarken - Bogen om Danske Skillingbreve - 1851/1874. Hét logische gevolg op het voorgaande kavel. Ook hier met reglementen, wetten,  tarieven en vele kleuren afbeeldingen. In bijna nieuwstaat! (DK, O.S. Jacobsen, 159, 1995)

Inzet € 20,- 
L220
Denemarken - Danmarks Poststempler - Annuleringsstempler (nummerstempels) Een van de betere publicaties op dit gebied. Boek met gebruikssporen en ietwat smoezelige buitenzijde. (DK, V. Jensen & J. Heldring, 159, 1999).

Inzet € 10,- 
L221
Denemarken - An introduction to the Postal History of Denmark 1624 - 1950. Een van de betere boeken op dit gebied boordevol met dé broodnodige informatie voor de verzamelaar van Deense brieven, tarieven en postroutes. (GB, D. Cornelius, 346, 2004).

Inzet € 30,- 
L222
Denemarken - P&T's Historie 1850-1927 en 1927-1960. Twee goede boeken over de postale achtergronden van deze periode. Met veel foto's, landkaarten en afbeeldingen van postzegels. Boekomslagen zijn beschadigd maar verder in prima staat. (DK, P. Thestrup & B. Blüdnikow, 471 + 438, 1992-1993).

Inzet € 20,-
L223
Groenland - Twee ringbanden vol met Posthistorische documenten en kopieën etc. Veel interessante informatie voor de verzamelaar van Groenland. Het geheel doubleert zo hier en daar wel. Opbrengst voor het jubelfonds!!!

Inzet € Bod
L224
Denemarken - Denmark Numeral Cancels. Deel 8 uit de reeks European Philately. Plus Danske Nummerstempel 1852- 1884 (fotokopie). Twee interessante publicaties betreffende de Deense nummerstempels. (GB, J. Barefoot, 28,1983 + DK, M. Nørgaard, ??, 32).

Inzet € Bod 
L225
Denemarken - The Railway Offices of Denmark. Een oude maar aardige publicatie met veel info, in fotokopie. (GB, A.M. Goodbody, 27, 1979).

Inzet € Bod 
L226
Faroër - 8 boekjes/catalogi over de Færøer waarbij ook nog wat losse info. Met oude maar aparte uitgaven van o.a. E. Wowern en K. Hopballe.

Inzet € 5,-
L227
Zweden - Postryttaren Nr. 14 (1964) - het jaarboek van het Zweedse Postmuseum met diverse interessante artikelen. In goede en nette conditie. (ZW, Postmusei, 146, 1964).

Inzet € 10,-
L228
Zweden - Postryttaren Nr. 15 (1965) - het jaarboek van het Zweedse Postmuseum met diverse interessante artikelen. In goede en nette conditie. (ZW, Postmusei, 188, 1965).

Inzet € 10,-