Literatuur veiling


Onderstaande filatelistische literatuur is onderdeel van de veilingen die op elke bijeenkomst worden gehouden.

Om te voorkomen dat dit grotere en zware materiaal onverrichter zake van en naar de bijeenkomsten wordt genomen, blijft de literatuur in opslag en is dus NIET
 (regulier) in te zien op de bijeenkomsten.
Tenzij u daarom verzoekt!

Wilt u toch een kavel bekijken? Dan kunt u met het reactieformulier hiernaast een verzoek indienen bij de veilingmeester. Hij zorgt er dan voor dat het kavel  op de bijeenkomst in Amstersfoort aanwezig is.

U kunt voor uw verzoek het kavelnummer uit de actuele veilingcatalogus nemen (dat wisselt per veiling) of onderstaand "L-referentienummer".

Neem kavel mee verzoek / Take request

Terug naar de veilingpagina

Back to auction

Terug naar het hoofdmenu

Back to main

Literatuur / Literature

De genoemde prijzen zijn de startprijzen!

Alle boeken en catalogi etc. zijn gebruikte exemplaren tenzij anders vermeld.

Eventuele afwijkingen zijn naar beste weten aangegeven.  
(DK, ABC, xx) = Taal, Auteur + aantal bladzijden van de publicatie.

NB.: De kavels hebben in deze lijst een Lnummer.

In de veilinglijst hebben de kavels een eigen kavelnummer.


L02

Postryttaren 2016. Het jaarboek van het Zweedse postmuseum. Boordevol interessante artikelen. Nieuw!!

(ZW, Div, 142)

 

Inzet  € 5,00

L03

ZW - Facit Postal VI, een oudere uitgave maar een goede instapper voor de beginnende Zwedse stempelverzamelaar. (Zweeds/GB, Facit, 392)

 

Inzet  € Bod

L13

DK - AFA Danmarken 2016. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI en Groenland, geheel in kleur. Met alle Post-, Dienst-, Kranten-, Portzegels + de postzegelboekjes en velletjes inclusief de samenhangende paren. Ook de FDC stempels staan per uitgave genoteerd evenals veel typen en varianten omschrijvingen. Zo goed als nieuw.

(Deens, AFA, 632)

 

Inzet  € 8,-

L14

DK - AFA Skandinaviën 2016. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI, Groenland, Finland met gebieden, Åland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Eenvoudiger dan de Danmark catalogus en in  zwart/wit.  Zo goed als nieuw (Deens, AFA 744)

 

Inzet  € 8,-

L15

DK - "Mesteren Slania", mooi en goed boekje over de meester graveur Slania met zéér veel achtergrond informatie over zijn vele werk. Niet alleen over zijn postzegels voor de Scandinavische landen maar nog veel en veel meer. In absolute nieuwstaat.  (Deens, AFA-Ib Eichner-Larsen, 60)

 

Inzet  € 1,50

L16

DK -  "Den Grimme Ælling", alleraardigst boekje over postzegels en poststukken etc. met als thema de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en met name "het lelijke eendje" in absolute nieuwstaat!!!

(Deens, Niels H. Bundgaard, 61)

 

Inzet  € 1,50

L17

DK/NL en NL/DK KOSMOS mini reiswoordenboek in bijna nieuwstaat. Niet alleen handig op vakantie maar ook voor het begrijpen van catalogus teksten!

(DK/NL, Kosmos, 351)

 

Inzet € Bod

L26

Danmarks Avisportomærker. Goed boek in A4 formaat met zeer veel achtergrond informatie over de Deense kranten zegels, een onderbelicht maar interessant gebied van de Deense filatelie.  Veel info over het ontstaan, de productie maar ook een overzicht, met afbeeldingen, van de vele varianten die op de zegels te vinden zijn.  Met een Engelse samenvatting.

(DK/GB, L. Jørgensen, 195)

 

Inzet  € 16,-

L35

Danmarks Frimærker 1858-1962. Boek met gebruikssporen maar in goede conditie. Een must voor de verzamelaar die deze twee Skilling zegels verzamelt of wil gaan verzamelen. Met uitstekende foto's van de diverse typen en variëteiten etc. Inclusief het kleurenblad waar de verschillende kleuren zijn te herkennen. Uiteraard worden ook de nadrukken behandeld. Verder vinden we in een bijlage nog wat aanvullende informatie over voorgaande emissies zoals het Fire R.B.S. zegel, de essays etc. Plus een literatuur opgave. Een Engelstalige samenvatting completeert deze publicatie.  (DK/GB, J. Schmidt-Andersen, 98)

 

Inzet  € 15,-

L36

Denmarks Provisionals 1904-1912-1915. Grandioos boek waarin tot in detail de overdrukte postzegels uit deze jaren worden besproken. Met veel achtergrond informatie maar ook typen en vele bekende en minder bekende variëteiten worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die de verzamelaar die wat dieper wil gaan alleen maar blij kan maken. Geheel tweetalig en in absolute nieuwstaat!  (GB/DK, H. Regeling & L. Nielsen, 133)

Inzet  € 18,-

L40

DAKA Klassiek DK,DWI,Grnl en Fø (1986) Een absoluut spiksplinter nieuw boekje met veel info over stempels, brieven, tarieven etc. maar ook veel typen en varianten worden vermeld en afgebeeld. (DK/GB, DAKA-Paaskesen en Banke, 128)

 

Inzet € 2,-

L42

I Øverste højre hjørne (150 jaar Deense postzegels). Een mooi en goed uitgevoerd jubileumboek waarin via een aantal artikelen de geschiedenis van de Deense post wordt verteld. Alles rijk geïllustreerd en elk artikel krijgt een Engelse samenvatting mee. Inclusief het souvenirblok en de zwartdruk. (DK/GB, Post Danmark, 155)

 Inzet  € 18,-

L44

The Postage Stamps of Denmark 1851-1951. Mooi  en goed boek waarin zéér uitgebreide informatie is opgenomen over de zegels die in deze periode zijn uitgegeven. Vooral het klassieke gedeelte is voor de Denemarken verzamelaar interessant. met veel info over typen, variëteiten, watermerken en de achtergrond bedrukking bij de kwadraatzegels. De dienst, port, kranten en Postfærge zegels worden niet vergeten. Ook de overdrukken van de Færøer worden toegelicht. Een chronologisch overzicht en een goed stuk postale geschiedenis vormen samen met  een literatuurlijst het sluitstuk. Het gehele boek is in het Engels gesteld dus voor de meeste van ons zéér toegankelijk. De "Dustjacket" waar het z.g.a.n.  boek in zit is beschadigd. Echter een ongebruikt exemplaar, waarin ook nog de nieuwdrukken in perfecte kwaliteit aanwezig zijn, word niet vaak aangeboden. Echt iets voor de verzamelaar die iets meer en verder wil komen dan de doorsnee catalogus weergeeft. (GB, J. Schmidt-Andersen, 239)

Inzet € 70,-

L46

De PR.-stempels von Dänemark. Een oud maar nog steeds bruikbaar privé samengesteld boekwerkje waarin een overzicht van deze stempels word gegeven. Met vroegst en laatst bekende gebruiksdata. Met afbeeldingen van vele stempels.(DE, K. Eitner, 45)

Inzet  € Bod

L47

AFA Specialized Catalog 1981-1982. De Engelse vertaling van een van de eerste AFA Speciaal catalogi. Met DK en Groenland. Waarin de vele scherpe illustraties samen met de Engelse tekst veel informatie duidelijker en beter  te begrijpen is dan de Deense catalogustekst. Groot formaat boek met vele zwart/wit afbeeldingen.

(GB, SPF, 222)

 

Inzet € 8,-

L48

Tillæg Til Haandbog Danmarks Staalstukne Frimærker. Oud boekje met achtergrond info betreffende de Deense staaldruk zegels tussen 1933 en 1948 plus een aanvulling tot 1951, inclusief een overzicht van hoek velrand nummers en een Engelse samenvatting. Leuk nostalgische uitgave. Al was het maar voor de heb.(DK, A. Tholl & M. Juhl, 28)

Inzet € Bod

L49

30-Øres Provisorierne 1955-1956. Mooi en interessant boek over de 30 øre opdrukken op de Frederik IX zegels. Niet alleen de achtergrond en het waarom van deze zegels worden duidelijk belicht maar ook alle technische aspecten komen aan bod. De vele kleuren illustraties alsmede tabellen en overzichten verduidelijken veel. Tevens een overzicht, en omschrijving met afbeeldingen, van vele tientallen variëteiten in zowel het grondzegels als mede de opdrukken. Ook de vele gebruiksmogelijkheden worden niet overgeslagen. Wilt u eens iets anders? Ga dit zegel eens diepgaand verzamelen! Een verzameling van een simpel zegel waar u veel plezier aan kunt beleven. (DK, T. Nørby, 256)

Inzet  € 22,-

L56

Priskatalog over Sveriges Frimärken 1959. Een nostalgisch oude catalogus. Mét een verloop tabel van de oude nummering naar de nieuwe nummering.(SE, SFF, 208)

Inzet € Bod

L58

ZW - Prachtig mooi themaboek "Images of Sweden" - Art, met vele PF zegels en blokken. (GB, K. Loughran, 58)

Inzet : € 4,50

L59

ZW. - "Das Lebenswerk von CZESLAW SLANIA" Grandioos mooi en groot boek over o.a. de vele postzegels die deze wereldberoemde kunstenaar heeft gegraveerd. In luxe uitvoering en in dito staat.  Geheel in kleur en met machtig mooie afbeeldingen.(Duits, GB, Fr. SE, L.Bernadotte, 221)

Inzet : € 25,-

L65

Stamps tell the story of Greenland. Mooi, kleurrijk en interessant boek waarin de culturele en historische geschiedenis van Groenland word verteld. Hierbij zijn zéér veel postzegels gebruikt om het e.e.a. te illustreren. Warm aanbevolen!!  (GB, M. Lidegaard, 157)

 Inzet : € 9,-

L123
ZW - 9 jaarboeken (POSTRYTTAREN) van het Zweedse postmuseum. Nr's. 33 (1983) t/m 42 excl 36, in meestal goede staat, hier en daar cover met bruine vlekjes. Boordevol informatie. KOOPJE!!!

Inzet € 3,50
L90

"Skibspost til og fra Danmark i midten af 1800-tallet". Een overzicht van de Scheepspost in genoemd tijdvak. Zéér interessant en met veel informatie over post- en scheepsroutes. Met een Engelstalige samenvatting. Nieuw boek!!  (DK/GB, K. Hansen & O. Mainz, 169)

Inzet : € 12,50

L95

AFA DANMARK 2010. Goede wijn behoeft geen krans. Een aantal jaren oud maar nog zeer goed bruikbaar met alle Deense gebieden, redelijk diepgaand, met diverse extra's en alles in kleur. Dit exemplaar is zo goed als nieuw. (DK, AFA, 536)

 

Inzet : € Bod

L100
Danske Poststempler Før Frimerketiden. Een interessant boekje betreffende de vóórfilatelistische stempels. De stempels worden meer dan scherp weergegeven. Een uitstekende overzicht met veel data, uitleg en een prijs indicatie, literatuurlijst en een alfabetisch overzicht van postkantoren uit die periode. Met een Engelse "summary". Dit is een in fotokopie gebonden boekje maar in een excelente nieuwstaat! (DK/GB, E. Rathje, 87)

Inzet € 9,-

L101
"Le Musée Postal et Télégraphique Danois" -- "1913 - 3 Novembre - 1938". Een privé gebonden boekje over het Deense postmuseum t.g.v. het 25 jarig jubileum. Mooi geïllustreerd met o.a oude kleurenprenten en zwart/wit foto's. Dit boekje werd aan diverse postale instanties aangeboden en was in principe niet op de vrije markt verkrijgbaar. (FR, H. Hjorth - Nielsen)

Inzet € 10,-

L102
Danske Breve. Deel 1 & 2 in absolute nieuwstaat. Een echt onmisbare uitgave, in combinatie met het boek "Danske Forsendelser 1875 - 2015", voor de Denemarken verzamelaar die ook maar iets wil weten over de verzendmogelijkheden en tarieven van bijna elke soort verzending. (DK, J. Godtfredsen & J. Haff, 224 + 176)

Inzet € 30,-

L103
Danske Forsendelser 1875 - 2015. Hét boek, (zeker in combinatie met Danske breve 1 & 2) voor de DK verzamelaar. Alle soorten van verzendmogelijkheden met tarieven, bijzonderheden en uitzonderingen, worden hierin behandeld. De laatste uitgave!! (DK, N.H. Bundgaard, 272)

Inzet € 20,-

L104
Die Briefmarken Dänemarks - 1854/1857 und 1863. Interessant boekje met veel info over de uitgaven uit de genoemde jaren. Boekje is in redelijke conditie, echter met wat verkleuringen op de kaft. Maar wel met de nadruk (in zwart) van het 4 Skilling zegel. (Duits, J.Schmidt-Andersen, 84).

Inzet € 6,-

L108
Scandinavia - Corinphila veiling nr. 203 - 18-11-2015. Met zeer veel topstukken en brieven veelal in sublieme kwaliteit afgebeeld. Gebonden, 128 pagina's.

Inzet € 2,-

L109

Div. 2x Catalogus voor de "World Stamp Show NY 2016 - Rarities Auction" Deel 1 "World wide stamps" en deel 2 "The Erivan Collection". Boordevol met topstukken. Mooi naslagwerk. 1x gebonden, 1x verlijmd, 92 + 104 Blz.


Inzet  € 4,-

L118
NORDIA 2017, 2x Bulletin, catalogus + resultaten lijst

Inzet € 4,-
L119
Hans Christian Andersen's Fairy Tales. Leuk souvenir boekje met de in 2012 uitgegeven Deense zegels + 4x FDC

Inzet € 9,-
L121
Scand. - "The Paquebot Marks of NO, DK, FI, IC & SE". Leuk klein boekje met veel nuttige info betreffende aanlandings en transitstempels van de diverse Scand. Landen.  (GB, E. Drechsel, 25)

Inzet € 3,50

L124
DK - Die "PR.-Stempel von Dänemark" + bijlage "Die PR.-Stempel der Färöer", oud boekje (1988) maar met nuttige informatie voor de stempel verzamelaar. (Duits, K.E. Eitner, 74 + 4)

Inzet € 2,-

L125
DK - "Brotypestemplerne ved mindre posthuse etc.". Goed boek/catalogus met uitleg over en waarderingen van de Deense datumstempels die gebruikt werden in de kleinere plaatsen zo als de PR. Stempels. Zo goed als nieuw. (DK, Th. Høiland,168)

Inzet € 7,50

L126
DK - "Danmarks Stålstukne Frimerker". Leuk boek met uitleg over de Deense zegels met velrand nummers. Een overzicht van deze nummers en veel extra bijzonderheden (DK, Tom Plovst,118)

Inzet € 1,50

L127
Finl. - "The Figure Cancellations of Finland" - Price Catalogue". Leuk boekje over de Finse kurkstempels met afbeeldingen en  prijzen. (FI/ZW/GB/DE, A. Laitinen, 248).

Inzet € 6,50
L128
Een privé gebonden boekje met diverse afleveringen van "Die Schriftenreihe Neues Handbuch der Briefmarkenkunde" een interessante reeks. Met o.a. de aflevering over Nord-Schlesvig (Plebiscit 1920) etc.

Inzet € 2,50

L129
AFA Speciaal 1981/'82. Gebruikte catalogus met hier en daar wat potlood aantekeningen.  Zéér uitgebreid met duidelijke weergave van typenen varianten etc. met een uitgebreide literatuurlijst. Geheel in zwart/wit. (DK, AFA, 448)

Inzet € 6,-

L130
AFA Speciaal 1987/'88. Gebruikte catalogus met hier en daar wat potlood aantekeningen. Rug met tape hersteld. Zéér uitgebreid met duidelijke weergave van typenen varianten etc. met een uitgebreide literatuurlijst. Geheel in zwart/wit. (DK, AFA, 448)

Inzet € 10,-

L135
DK - Grundbog i analyse of Danske Præfilatelistiske Breve. Gooed boekje waarin veel te vinden is betreffende de Deense voorfilatelie zoals, wetten, regels en hoe tarieven berekend werden. Inclusief de brieftarieven vanuit en naar Kopenhagen (1624/1851). (Duits, O. Mainz, 152)

Inzet € 8,-

L136
DK - Dänische Postgeschichte 1851/1905. Veel achtergrond informatie betreffende de tariefsopbouw van de vroege filatelistische tijd. (Duits, W. Lambrecht, 87)

Inzet € 8,-

L137
ZW - Postage Stamps of Sweden 1920-1945. met veel achtergrond info betreffende de Zweedse zegels met types en plaatfouten etc.  (GB, G. Menzinsky, 163).

Inzet € 40,-

L138
Finl - NORMA Speciaal katalogus 2007. Een gedateerde maar nog zéér bruikbare catalogus voor de Finland verzamelaar die meer wil weten dan de grote Zweedse catalogus. (GB/SE/Fin, Norma, 316) In goede staat!

Inzet € 7,50

L140
Neutralitätsverletzungen und Internierug (1914/1918) - Interniert oder Kriegsgefangen? (1917/1918) Der Postdienst der Dänischen Brigade in Deutschland (1947/1959). Leuk boekje met onderbelichte filatelistische kanten van gevangenen etc. tijdens en na oorlogstijd. (Duits, Burkhard Koop, 26 + 22 + 25). Als nieuw!!

Inzet € 4,-
L141
AFA Jule catalogus de bijlage c.q. aanvulling van 2017, in nieuwstaat! (Deens, 152, AFA).

Inzet € 10,-
L142
Die Postgegeschichte der Arktis, Band 1. Leuk boekje met veel info betreffende het verzamelen van poststukken van dit gebied. (Duits, 231, H. E. Vesper).

Inzet € 7,50
L143
Die Postgegeschichte der Antarktis. Leuk boekje met veel info betreffende het verzamelen van poststukken van dit gebied. (Duits, 163, H. E. Vesper).

Inzet € 7,50
L144
Stockholms Poststämplar 1686 - 1910. In kopie. Het originele boek is lastig te vinden. Voor de liefhebber. (Zweeds, 32, A. Levin).

Inzet € 5,-
L145
IJsl Publicatie betreffende de IJslandse "Antikva" A type stempels. Fotokopie.

Inzet € Bod
L146
DK - Danske Helsager deel 1. Gebruikt maar goed bewaard exemplaar. Met een overzicht van alle enkele, dubbele en dienstbriefkaarten die uitgegeven zijn tot en met 1984. Alle kaarten worden omschreven met details en eventuele druknummers. Prijssetting voor on- en gebruikte kaarten. Met een Duitse alsmede een Engelse uitleg en woordenlijst. Een prima starter voor de beginnende poststukken verzamelaar. (DK, Skilling, 128).

Inzet € Bod
L147
Om Varianter I Ålands Frimärken. Groot formaat (A4) boekwerk over de vele varianten die voorkomen op de postzegels en Frama-etiketten van Åland. Geheel in kleur. In nieuwstaat! (GB/DE/SE/Fin, T. Sarpaneva, 74).

Inzet € 11,-
L148
HET NOORDERLICHT. De nummers 20 (mei 1969) t/m 56 (juli 1978) gebonden in drie uniforme delen.

Inzet € 10,-
L149
Paquebot Cancellations of the world. De titel behoeft geen verdere verklaring. Dit is het boek voor de verzamelaar die scheepspost en Paquebot stempels en brieven verzameld. (GB, R. Hosking, 190). + Veilingcatalogus Cavendisch Angus Parker collection

Inzet € 13,-

L150
Norgeskatalogen 1988 + Skanfil priskatalog 2001. 2 oudere katalogi maar met nog veel interessante informatie voor de Noorwegen verzamelaar die iets dieper wil gaan verzamelen. Met duidelijke uitleg over typen en varianten etc.(NO, OFK, 400 + Skanf. 65).

Inzet € Bod
L151
ISLAND - Fremde Anlandestempel auf Islandspost. Losbladig in eigenbeheer gemaakt boekje met uitleg over buitenlandse stempels op IJslandse poststukken en zegels. Met vele tientallen kopieën van brieven met dit soort stempels. Geen luxe gelikte uitgave maar wel als enige publicatie op dit gebied een goede leidsband om te weten te komen wat er zoal op dit gebied te verzamelen valt. (Duits, H. Schilling, ± 100).

Inzet € 8,-
L152
Grl - Postale Forhold 1895-1945 deel 1 & 2. Compleet setje van 2 deeltjes met diverse info waaronder de tarieven voor post vervoerd met enkele of dubbele Kajak. (DK, De Grønlandske Posthistorikere, 56).

Inzet € Bod

L153
Grønland - Censurpost under anden verdenskrig.  Goed boek over het postvervoer in, van en naar Groenland tijdens de 2e Wereldoorlog.  Met zéér veel informatie omtrent censuurstroken, censuurregels, - wetten, routes, tarieven, dienstpost en post van de diverse troepen op het eiland en nog veel en veel meer. Volop geïllustreerd met vele 10-tallen brieven en foto's alsmede overzichtstabellen. Een literatuurlijst sluit het boek af. (DK, K. Hopballe, 192).

Inzet € 15,-

L154
Island postal set i perioden 1939-1945. Goed boek over het postvervoer van en naar IJsland tijdens de 2e Wereldoorlog.  Met zéér veel informatie omtrent censuurregels, - wetten, routes, tarieven, dienstpost en post van de diverse troepen op het eiland en nog veel en veel meer. Volop geïllustreerd met vele 10-tallen brieven en foto's alsmede overzichtstabellen. Een steekwoordenlijst sluit het boek af. (DK, K. Hopballe & Ó. Elíasson, 352).

Inzet € 15.-

L155
Island 1998 (DAKA - GF 20) Simpele IJsland catalogus in handig kleinformaat, met varianten, Pzb's en Julezegels. Geheel in het Engels. (GB, DAKA, 144).

Inzet € 2,50
L156
Sverige Katalogen 1987-1988. Oude Zweden catalogus waar toch nog wel wat aardige informatie uit te halen is.(SE, SFF, 520).

Inzet € Bod
L157
Handbok över Svenska Post- och Makuleringsstämplar 1855-1937. Een oud maar goed boek waarin de diverse in gebruik geweest zijnde stempels worden behandeld en afgebeeld. Ook buitenlandse stempels op Zweedse zegels alsmede Zweedse zegels waarop buitenlandse stempels kunnen voorkomen.  Obs.! Met aantekeningen van de vorige eigenaar. (SE, H. Schultz-Steinheil, 166).

Inzet € 6,-

L158
Sveriges Fasta Postanstalter Genom Tiderna.  Een oud en ietwat gehavend boekje waarin een overzicht staat van alle postkantoren, postexpedities, brevsamlingsställe et. etc. Met behulp van dit boekje kan de geïnteresseerde verzamelaar nagaan waar (in welke provincie) en van wanneer tot wanneer een bepaalde postkantoor etc. operationeel is geweest. Handig voor de verzamelaar van brieven en routes etc. Obs.! Met aantekeningen van de vorige eigenaar. (SE,Y. Nylander, 200).

Inzet € 2,-

L159
Katalog over Dansk Bypost. Goed boekwerkje c.q. catalogus  waarin de Deense stadspostzegels uitgebreid behandeld worden. Alle illustraties zijn in zwart/wit maar zéér duidelijk. De bekende variëteiten en plaatfouten worden vergroot weergegeven. De prijzen, hoewel gedateerd, geven een vrij reële weergave van de hedendaagse prijsstelling aan. Met een Deens/Engels/Duits woordenlijst. (DK, C. Sørensen, 120).

Inzet € 5,-

L160
Fire Rigsbankskilling Plaat 1, 2, 3 & 4. Drie onmisbare boekjes voor de verzamelaar die de positie verschillen van dit zegel wilt leren kennen en/of een, of meerdere platen zou willen reconstrueren. Een zéér leuke en aparte tak van filatelie bedrijven. Daarbij kunnen deze boekjes een grote hulp zijn. Zegels, varianten, afwijkingen worden per plaat en per positie vergroot, fotografisch, afgebeeld met daarbij een korte omschrijving van de karakteristieken van die positie. De boekjes openen met zowel een Deens als een Engelse beschrijving hoe het e.e.a. in zijn werk gaat alsmede technische gegevens die noodzakelijk zijn om de verschillende platen uit elkaar te houden. (DK,H. Schønning & E. Paaskesen, 80 + 80 + 128)

Inzet € 12,-
L161
Service Stamps of Denmark 1871 - 1923. Grandioos boek waarin tot in detail de Deense dienstzegels én de tot postzegel overdrukte dienstzegels uit deze jaren worden besproken. Met veel achtergrond informatie maar ook typen en vele bekende en minder bekende variëteiten worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die de verzamelaar die wat dieper wil gaan alleen maar blij kan maken. Geheel in het Engels en Deens en ook dit boek is in absolute nieuwstaat! (GB, H. Regeling, 186)

Inzet € 25,-

L162
Stamps of Iceland 1872-1904. Goed boek met zéér veel informatie betreffende de IJslandse post- en dienstzegels die in deze periode zijn uitgegeven. Veel technische gegevens en oplagecijfers et. Maar ook druk- en verschijningsdata en zéér veel varianten en plaatfouten die duidelijk afgebeeld zijn. Een absoluut nieuw en ongelezen exemplaar echter wel met vlekje op de omslag. (GB, H. Regeling, 207).

Inzet € 25,-

L163
A study of the 5 øre with small corner numerals. Een interessante publicatie waarin de achtergronden van dit zegel worden belicht. Vooral belangrijk voor hen die de onderliggende  matrijs en cliché fouten en vele bekende en minder bekende variëteiten willen verzamelen. Allen worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die ik warm kan aanbevelen. Geheel in het Engels (GB, G. Henny - R. Murray en A. Shore, 33). Tevens nog wat fotokopieën betreffende het 20 Øre zegel.

Inzet € 15,-

L164
7 ringbandjes met "Filateli Cirkulär". 1969 t/m 1984. Dit zijn de infobladen van de Zweedse post betreffende nieuwe en bijzondere stempels.

Inzet € 10,-

L165
16 jaarboeken (POSTRYTTAREN) van het Zweedse postmuseum. 1973 t/m 1988. In meestal goede staat, hier en daar cover met bruine vlekjes 1982 met beschadigde rug. Boordevol informatie. KOOPJE!!!

Inzet € 10,-

L166
HNL -  Nr's 20 t/m 108 in 5 meerendeels nette bandjes.

Inzet € 10,-