Literatuur veiling


Onderstaande filatelistische literatuur is onderdeel van de veilingen die op elke bijeenkomst worden gehouden.

Om te voorkomen dat dit grotere en zware materiaal onverrichter zake van en naar de bijeenkomsten wordt genomen, blijft de literatuur in opslag en is dus NIET
 (regulier) in te zien op de bijeenkomsten.
Tenzij u daarom verzoekt!

Wilt u toch een kavel bekijken? Dan kunt u met het reactieformulier hiernaast een verzoek indienen bij de veilingmeester. Hij zorgt er dan voor dat het kavel  op de bijeenkomst in Amstersfoort aanwezig is.

U kunt voor uw verzoek het kavelnummer uit de actuele veilingcatalogus nemen (dat wisselt per veiling) of onderstaand "L-referentienummer".

Neem kavel mee verzoek / Take request

Terug naar de veilingpagina

Back to auction

Terug naar het hoofdmenu

Back to main

Literatuur / Literature

De genoemde prijzen zijn de startprijzen!

Alle boeken en catalogi etc. zijn gebruikte exemplaren tenzij anders vermeld.

Eventuele afwijkingen zijn naar beste weten aangegeven.  
(DK, ABC, xx) = Taal, Auteur + aantal bladzijden van de publicatie.

NB.: De kavels hebben in deze lijst een Lnummer.

In de veilinglijst hebben de kavels een eigen kavelnummer.


L13

DK - AFA Danmarken 2016. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI en Groenland, geheel in kleur. Met alle Post-, Dienst-, Kranten-, Portzegels + de postzegelboekjes en velletjes inclusief de samenhangende paren. Ook de FDC stempels staan per uitgave genoteerd evenals veel typen en varianten omschrijvingen. Zo goed als nieuw.

(Deens, AFA, 632)

 

Inzet  € 6,-

L14

DK - AFA Skandinaviën 2016. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI, Groenland, Finland met gebieden, Åland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Eenvoudiger dan de Danmark catalogus en in  zwart/wit.  Zo goed als nieuw (Deens, AFA 744)

 

Inzet  € 6,-

L15

DK - "Mesteren Slania", mooi en goed boekje over de meester graveur Slania met zéér veel achtergrond informatie over zijn vele werk. Niet alleen over zijn postzegels voor de Scandinavische landen maar nog veel en veel meer. In absolute nieuwstaat.  (Deens, AFA-Ib Eichner-Larsen, 60)

 

Inzet  € 1,00

L16

DK -  "Den Grimme Ælling", alleraardigst boekje over postzegels en poststukken etc. met als thema de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en met name "het lelijke eendje" in absolute nieuwstaat!!!

(Deens, Niels H. Bundgaard, 61)

 

Inzet  € 1,00

L17

DK/NL en NL/DK KOSMOS mini reiswoordenboek in bijna nieuwstaat. Niet alleen handig op vakantie maar ook voor het begrijpen van catalogus teksten!

(DK/NL, Kosmos, 351)

 

Inzet € Bod

L42

I Øverste højre hjørne (150 jaar Deense postzegels). Een mooi en goed uitgevoerd jubileumboek waarin via een aantal artikelen de geschiedenis van de Deense post wordt verteld. Alles rijk geïllustreerd en elk artikel krijgt een Engelse samenvatting mee. Inclusief het souvenirblok en de zwartdruk. (DK/GB, Post Danmark, 155)

 Inzet  € 15,-

L47

AFA Specialized Catalog 1981-1982. De Engelse vertaling van een van de eerste AFA Speciaal catalogi. Met DK en Groenland. Waarin de vele scherpe illustraties samen met de Engelse tekst veel informatie duidelijker en beter  te begrijpen is dan de Deense catalogustekst. Groot formaat boek met vele zwart/wit afbeeldingen.

(GB, SPF, 222)

 

Inzet € 7,-

L56

Priskatalog over Sveriges Frimärken 1959. Een nostalgisch oude catalogus. Mét een verloop tabel van de oude nummering naar de nieuwe nummering.(SE, SFF, 208)

Inzet € Bod

L58

ZW - Prachtig mooi themaboek "Images of Sweden" - Art, met vele PF zegels en blokken. (GB, K. Loughran, 58)

Inzet : € 2,50

L59

ZW. - "Das Lebenswerk von CZESLAW SLANIA" Grandioos mooi en groot boek over o.a. de vele postzegels die deze wereldberoemde kunstenaar heeft gegraveerd. In luxe uitvoering en in dito staat.  Geheel in kleur en met machtig mooie afbeeldingen.(Duits, GB, Fr. SE, L.Bernadotte, 221)

Inzet : € 18,-

L65

Stamps tell the story of Greenland. Mooi, kleurrijk en interessant boek waarin de culturele en historische geschiedenis van Groenland word verteld. Hierbij zijn zéér veel postzegels gebruikt om het e.e.a. te illustreren. Warm aanbevolen!!  (GB, M. Lidegaard, 157)

 Inzet : € 7,-

L90

"Skibspost til og fra Danmark i midten af 1800-tallet". Een overzicht van de Scheepspost in genoemd tijdvak. Zéér interessant en met veel informatie over post- en scheepsroutes. Met een Engelstalige samenvatting. Nieuw boek!!  (DK/GB, K. Hansen & O. Mainz, 169)

Inzet : € 10,-

L101
"Le Musée Postal et Télégraphique Danois" -- "1913 - 3 Novembre - 1938". Een privé gebonden boekje over het Deense postmuseum t.g.v. het 25 jarig jubileum. Mooi geïllustreerd met o.a oude kleurenprenten en zwart/wit foto's. Dit boekje werd aan diverse postale instanties aangeboden en was in principe niet op de vrije markt verkrijgbaar. (FR, H. Hjorth - Nielsen)

Inzet € 8,-

L102
Danske Breve. Deel 1 & 2 in absolute nieuwstaat. Een echt onmisbare uitgave, in combinatie met het boek "Danske Forsendelser 1875 - 2015", voor de Denemarken verzamelaar die ook maar iets wil weten over de verzendmogelijkheden en tarieven van bijna elke soort verzending. (DK, J. Godtfredsen & J. Haff, 224 + 176)

Inzet € 25,-

L103
Danske Forsendelser 1875 - 2015. Hét boek, (zeker in combinatie met Danske breve 1 & 2) voor de DK verzamelaar. Alle soorten van verzendmogelijkheden met tarieven, bijzonderheden en uitzonderingen, worden hierin behandeld. De laatste uitgave!! (DK, N.H. Bundgaard, 272)

Inzet € 17,-

L108
Scandinavia - Corinphila veiling nr. 203 - 18-11-2015. Met zeer veel topstukken en brieven veelal in sublieme kwaliteit afgebeeld. Gebonden, 128 pagina's.

Inzet € BOD

L109

Div. 2x Catalogus voor de "World Stamp Show NY 2016 - Rarities Auction" Deel 1 "World wide stamps" en deel 2 "The Erivan Collection". Boordevol met topstukken. Mooi naslagwerk. 1x gebonden, 1x verlijmd, 92 + 104 Blz.


Inzet  € 2,-

L118
NORDIA 2017, 2x Bulletin, catalogus + resultaten lijst

Inzet € 2,-
L119
Hans Christian Andersen's Fairy Tales. Leuk souvenir boekje met de in 2012 uitgegeven Deense zegels + 4x FDC

Inzet € 7,-
L138
Finl - NORMA Speciaal katalogus 2007. Een gedateerde maar nog zéér bruikbare catalogus voor de Finland verzamelaar die meer wil weten dan de grote Zweedse catalogus. (GB/SE/Fin, Norma, 316) In goede staat!

Inzet € 6,00

L141
AFA Jule catalogus de bijlage c.q. aanvulling van 2017, in nieuwstaat! (Deens, 152, AFA).

Inzet € 7,50
L142
Die Postgegeschichte der Arktis, Band 1. Leuk boekje met veel info betreffende het verzamelen van poststukken van dit gebied. (Duits, 231, H. E. Vesper).

Inzet € 4,-
L143
Die Postgegeschichte der Antarktis. Leuk boekje met veel info betreffende het verzamelen van poststukken van dit gebied. (Duits, 163, H. E. Vesper).

Inzet € 4,-
L145
IJsl Publicatie betreffende de IJslandse "Antikva" A type stempels. Fotokopie.

Inzet € Bod
L146
DK - Danske Helsager deel 1. Gebruikt maar goed bewaard exemplaar. Met een overzicht van alle enkele, dubbele en dienstbriefkaarten die uitgegeven zijn tot en met 1984. Alle kaarten worden omschreven met details en eventuele druknummers. Prijssetting voor on- en gebruikte kaarten. Met een Duitse alsmede een Engelse uitleg en woordenlijst. Een prima starter voor de beginnende poststukken verzamelaar. (DK, Skilling, 128).

Inzet € Bod
L148
HET NOORDERLICHT. De nummers 20 (mei 1969) t/m 56 (juli 1978) gebonden in drie uniforme delen.

Inzet € 7,-
L149
Paquebot Cancellations of the world. De titel behoeft geen verdere verklaring. Dit is het boek voor de verzamelaar die scheepspost en Paquebot stempels en brieven verzameld. (GB, R. Hosking, 190). + Veilingcatalogus Cavendisch Angus Parker collection

Inzet € 11,-

L151
ISLAND - Fremde Anlandestempel auf Islandspost. Losbladig in eigenbeheer gemaakt boekje met uitleg over buitenlandse stempels op IJslandse poststukken en zegels. Met vele tientallen kopieën van brieven met dit soort stempels. Geen luxe gelikte uitgave maar wel als enige publicatie op dit gebied een goede leidsband om te weten te komen wat er zoal op dit gebied te verzamelen valt. (Duits, H. Schilling, ± 100).

Inzet € 8,-
L152
Grl - Postale Forhold 1895-1945 deel 1 & 2. Compleet setje van 2 deeltjes met diverse info waaronder de tarieven voor post vervoerd met enkele of dubbele Kajak. (DK, De Grønlandske Posthistorikere, 56).

Inzet € Bod

L153
Grønland - Censurpost under anden verdenskrig.  Goed boek over het postvervoer in, van en naar Groenland tijdens de 2e Wereldoorlog.  Met zéér veel informatie omtrent censuurstroken, censuurregels, - wetten, routes, tarieven, dienstpost en post van de diverse troepen op het eiland en nog veel en veel meer. Volop geïllustreerd met vele 10-tallen brieven en foto's alsmede overzichtstabellen. Een literatuurlijst sluit het boek af. (DK, K. Hopballe, 192).

Inzet € 14,-

L154
Island postal set i perioden 1939-1945. Goed boek over het postvervoer van en naar IJsland tijdens de 2e Wereldoorlog.  Met zéér veel informatie omtrent censuurregels, - wetten, routes, tarieven, dienstpost en post van de diverse troepen op het eiland en nog veel en veel meer. Volop geïllustreerd met vele 10-tallen brieven en foto's alsmede overzichtstabellen. Een steekwoordenlijst sluit het boek af. (DK, K. Hopballe & Ó. Elíasson, 352).

Inzet € 12.-

L155
Island 1998 (DAKA - GF 20) Simpele IJsland catalogus in handig kleinformaat, met varianten, Pzb's en Julezegels. Geheel in het Engels. (GB, DAKA, 144).

Inzet € 1,50
L160
Fire Rigsbankskilling Plaat 1, 2, 3 & 4. Drie onmisbare boekjes voor de verzamelaar die de positie verschillen van dit zegel wilt leren kennen en/of een, of meerdere platen zou willen reconstrueren. Een zéér leuke en aparte tak van filatelie bedrijven. Daarbij kunnen deze boekjes een grote hulp zijn. Zegels, varianten, afwijkingen worden per plaat en per positie vergroot, fotografisch, afgebeeld met daarbij een korte omschrijving van de karakteristieken van die positie. De boekjes openen met zowel een Deens als een Engelse beschrijving hoe het e.e.a. in zijn werk gaat alsmede technische gegevens die noodzakelijk zijn om de verschillende platen uit elkaar te houden. (DK,H. Schønning & E. Paaskesen, 80 + 80 + 128)

Inzet € 10,-
L161
Service Stamps of Denmark 1871 - 1923. Grandioos boek waarin tot in detail de Deense dienstzegels én de tot postzegel overdrukte dienstzegels uit deze jaren worden besproken. Met veel achtergrond informatie maar ook typen en vele bekende en minder bekende variëteiten worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die de verzamelaar die wat dieper wil gaan alleen maar blij kan maken. Geheel in het Engels en Deens en ook dit boek is in absolute nieuwstaat! (GB, H. Regeling, 186)

Inzet € 20,-

L162
Stamps of Iceland 1872-1904. Goed boek met zéér veel informatie betreffende de IJslandse post- en dienstzegels die in deze periode zijn uitgegeven. Veel technische gegevens en oplagecijfers et. Maar ook druk- en verschijningsdata en zéér veel varianten en plaatfouten die duidelijk afgebeeld zijn. Een absoluut nieuw en ongelezen exemplaar echter wel met vlekje op de omslag. (GB, H. Regeling, 207).

Inzet € 22,-

L163
A study of the 5 øre with small corner numerals. Een interessante publicatie waarin de achtergronden van dit zegel worden belicht. Vooral belangrijk voor hen die de onderliggende  matrijs en cliché fouten en vele bekende en minder bekende variëteiten willen verzamelen. Allen worden besproken, gepositioneerd en haarscherp afgebeeld. Een gedegen en doorwrochte publicatie die ik warm kan aanbevelen. Geheel in het Engels (GB, G. Henny - R. Murray en A. Shore, 33). Tevens nog wat fotokopieën betreffende het 20 Øre zegel.

Inzet € 13,-

L164
7 ringbandjes met "Filateli Cirkulär". 1969 t/m 1984. Dit zijn de infobladen van de Zweedse post betreffende nieuwe en bijzondere stempels.

Inzet € 6,-

L167
Filatelistisk Årbok 2005 in redelijk goede staat, echter zonder Minneark. (NO, NFB, 160).

Inzet BOD
L168
FACIT Norden 2018, nette gebruikte katalogus. (SE/GB, Facit, 912).

Inzet € 13,-
L170
Katalog Stockholmia 1986, gebruikt. Met een aantal interessante artikelen. (SE/GB, Stockholmia, 264). Opbrengst voor het Jubelfonds!!

Inzet BOD
L171
AFA Denemarken 2018. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI en Groenland, geheel in kleur. Zo goed als nieuw (Deens, 680).

Inzet € 23,-
L172
AFA Skandinaviën 2018 Katalog. Met DK, Slesvig, Færøer, DWI, Groenland, Finland met gebieden, Åland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Zo goed als nieuw (Deens, 776).

Inzet € 15,-
L174
Postal Rates in Iceland 1870 - 1997. Hét boek voor de IJsland verzamelaar die graag de tarieven op zijn brieven en andere poststukken wil verklaren. Losbladig in doos.

Inzet € 9,-
L175
Jusqu'à Handstamps and other route indications. Goed handboek m.b.t. postale bemerkingen voor onderbroken luchtpost routes. Staat goede Scandinavische info in. (GB, Welle, 380).

Inzet € 20,-
L176
Ein Hafen Schriebt Postgeschichte : ECKERÖ. Leuk boekje met veel achtergrond informatie over Ålandse postgeschiedenis in het algemeen en de stad ECKERÖ in het bijzonder. ( Duits, W.E. Hühn, 85).

Inzet € 20,-